ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ (από τον κόσμο του πραγματικού)
Η Τέχνη σαν Θεραπεία και η επιστροφή στην Εδέμ.

H Τέχνη της ζωγραφικής, όπως και όλες οι Τέχνες, καθ΄ όλη την διάρκεια της ιστορίας της, λειτούργησε σαν μία γέφυρα κατανόησης των Μυστηρίων που μας περιβάλλουν. Με αυτόν τον τρόπο ο θεατής μεταστοιχείωνε του φόβους του για τα αναπάντητα ερωτήματα της ύπαρξης του μέσα από το έργο, σε μια αόρατη σύνδεση με αυτό.
Σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα οι καλλιτέχνες αντιλαμβάνονται τις Τέχνες περισσότερο σαν πεδία προβληματισμού ή διαμαρτυρίας. Αναδεικνύεται ο νους και η εφευρετικότητα τους, πολλές φορές περισσότερο και από το ίδιο το έργο τους. Πόσο όμως ένα έργο που έχει δημιουργηθεί από τον νου ενός καλλιτέχνη μπορεί να συνδέσει τον θεατή με το αχαρτογράφητο κομμάτι της ύπαρξής μας;
Αυτό που εκθέτω σήμερα είναι ένας δικός μου τρόπος να εξερευνήσω ξανά το Άδηλο και να θεραπευτώ μέσα απ΄ αυτή μου την πράξη. Κάθε φορά που βουτώ στα βαθιά και καθαρά νερά της αρμονίας, των χρωμάτων και της ισορροπίας των μεταξύ των σχέσεων, δημιουργώ υγιείς συνδέσμους με εμένα και το περιβάλλον μου. Του προσφέρω ένα πεδίο όπου να μπορεί να αναπτύξει την διαίσθηση και την βαθύτερη όραση που χρειάζεται για να πλοηγηθεί σε μια νέα Εδέμ. Την είσοδο μας σ΄αυτήν την Εδέμ, μπορούμε να την προσφέρουμε μόνοι μας στον εαυτό μας και στο περιβάλλον μας δια μέσου των αρμονικών σχέσεων που δημιουργούμε. Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τον εαυτό μας. Θεραπεία χωρίς αναγνώριση της ομορφιάς και της εσωτερικής αρμονίας που διέπει τα πάντα, δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Η ζωγραφική όταν εκλεπτύνει τα εκφραστικά της μέσα μπορεί να λειτουργήσει σαν γέφυρα προς τον αληθινό κόσμο ενώ μέσα από την διεύρυνση της όρασης ελευθερώνεται η δύναμη που απορρέει από την Αρμονία.
Ερμηνεύοντας έργα της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, επιχειρώ να ανοίξω μία Πύλη αντίληψης προς τις ξεχασμένες ποιότητες. Αυτή η Πύλη μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά.
γιατί δεν απευθύνεται στον νου μας αλλά στην αίσθηση της αρμονίας και του μυστηρίου που περιέχει η ίδια μας η ύπαρξη.

Share This